• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.11.2011

Фестивалът за късометражно кино "В Двореца" ще бъде едно от най-ярките събития в културния календар на Община Балчик през следващата година. През 2012-та международният форум ще събере отново заглавия на ленти от десетки държави и ще отбележи десетата година от създаването си.
През всичките години на своето съществуване организаторите от Община Балчик и Фондация "Формат СФФ" работят за градежа на устойчива среда за излъчване и представяне на различни артистични форми, като водеща е филмовата. Фондацията е основен партньор на Община Балчик във финансирания от ЕС проект "Балчик - Сцена на изкуствата", чрез който ще се усвоят над 500 хиляди лева в следващите две години.
В тази връзка някои публикации от последните дни в медиите за преместването на фестивала в град Варна са неуместни, коментира директорът на фондацията Цанко Василев. В писмо до Община Балчик той изтъква високата си оценка за подкрепата към фестивала от страна на местната власт и набелязва някои от идеите, които има за следващото издание на кино форума. 

Уважаеми съграждани,

За пръв път на 24 май “Върви народе възродени” няма да звучи по улиците на Балчик. Пандемията промени битието ни, а рестрикциите наложиха отмяна и на...
Детските градини и ясли на територията на община Балчик ще започнат работа на 26 май. На директорите е възложено да организират ежедневната дезинфекция на детските площадки...