• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

19.09.2013

Община Балчик се побратими с руския град Тамбов. Днес кметът Николай Ангелов и неговият руски колега Алексей Кондратиев подписаха договор за сътрудничество в присъствието на генералния консул на Русия във Варна Юрий Соловьов, Николай Калинов - президент на Областната търговско-промишлена палата в Тамбов, секретаря на Община Балчик Марияна Ангелова и зам.-кмета Митко Петров.
Преди да положи подписа си кметът Николай Ангелов изрази увереност, че независимо от разликата в мащабите на двата града Общината ще се постарае да бъде равноправен партньор на 300-хилядния руски град. По думите му контактите между градовете няма да бъдат само на ниво официални лица, а ще има културен, спортен и бизнес обмен.
В отговор Алексей Кондратиев каза, че дружбата се определя от отношенията, а не от размера. Той подкрепи колегата си в идеята за широк обмен между двата града и отправи покана към представителите на бизнеса, спорта и културата да посетят Тамбов в скоро време.
След като двамата ръководители подписаха договора, генералният консул Юрий Соловьов приветства присъстващите и обяви, че ще бъде гарант за изпълнение на поетите ангажименти между двата града.

Уважаеми съграждани,

За пръв път на 24 май “Върви народе възродени” няма да звучи по улиците на Балчик. Пандемията промени битието ни, а рестрикциите наложиха отмяна и на...
Детските градини и ясли на територията на община Балчик ще започнат работа на 26 май. На директорите е възложено да организират ежедневната дезинфекция на детските площадки...