• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.10.2013

Кметът на Балчик Николай Ангелов проведе работна среща с министъра на земеделието и храните Димитър Греков. По време на разговора бе обсъдено състоянието на рибарското пристанище в Балчик и възможността за изграждане на нов парк за отдих в района на града.
След срещата в Общината министър Греков посети порта за рибарски кораби в Балчик. Той изрази притеснението си, че усвояването на 5 милиона евро е поставено под въпрос заради нехайството на предишното ръководство на министерството. По думите му до месец юни 2014 година трябва да се създадат реални и интелигентни условия рибарите да работят, като се изгради пункт за фитосанитарен контрол, а корабите да могат да бъдат зареждани с гориво. Министър Греков сравни сегашното състояние на пристанището с пункт за вторични суровини. Той изрази надежда, че с усвояването на парите ще може да се изгради място за съхранение на улова, а хората ще имат възможност да си закупят прясна риба.
Министърът оцени високо усилията на кмета Николай Ангелов в търсенето на начини балчишките рибари да имат нормални условия за работа.
По-късно Димитър Греков посети и крайбрежния район под двете голф игрища, където Общината планира да създаде парк за отдих. Според министъра мястото е горски фонд и би било чудесно той да се превърне в парк, но за това ще трябва решение на Министерски съвет.
В края на визитата в Общината кметът Николай Ангелов подари на госта си реплика на статуя на Кибела.

Интересът към новата услуга на общинската служба "Домашен социален патронаж" расте. Това каза ръководителят на институцията Нели Иванова.