• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.04.2014

Рекламният клип „Пъстрото лице на Добруджа – природа, красота и история“ получи наградата на X-то издание на международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа“ в категория „Природа и екотуризъм“, след изключително оспорвана конкуренция между номинираните за награда 35 най-добри туристически филма от 23 държави. Клипът е продуциран през 2013 г. в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който съвместно изпълняват общините Добрия, Балчик, Каварна и Добричка. Мотивите за високата оценка на  8-членното международно жури бяха: „Оригинално съчетание от природа и история“. Наградата представлява плакет в лимитирана серия, изобразяващ портата на Царевец.
Десетото юбилейно издание на МФТФ „На източния бряг на Европа“ се проведе в рамките на туристическото изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, под мотото „Целият свят в един град“, с подкрепата на община Велико Търново, министерство на културата, Министерство на икономиката и енергетиката, ИА Национален филмов център, БХРА, АБТТА и др. Мисията на този фестивал е да покаже най-добрите кинопродукции в света на туристическа тематика, създадени за реклама. Тази година в него участваха 23 държави със 77 продукции, 35 от които се пребориха за номинациите.

Вижте филма


Всички 40 секции в община Балчик отвориха врати в 7 часа тази сутрин за желаещите да гласуват на парламентарните избори днес. 23
Днес и утре /1 април/ ще бъде проведено онлайн обучение на членовете на секционните избирателни комисии.