• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.04.2014

Рекламният клип „Пъстрото лице на Добруджа – природа, красота и история“ получи наградата на X-то издание на международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа“ в категория „Природа и екотуризъм“, след изключително оспорвана конкуренция между номинираните за награда 35 най-добри туристически филма от 23 държави. Клипът е продуциран през 2013 г. в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който съвместно изпълняват общините Добрия, Балчик, Каварна и Добричка. Мотивите за високата оценка на  8-членното международно жури бяха: „Оригинално съчетание от природа и история“. Наградата представлява плакет в лимитирана серия, изобразяващ портата на Царевец.
Десетото юбилейно издание на МФТФ „На източния бряг на Европа“ се проведе в рамките на туристическото изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, под мотото „Целият свят в един град“, с подкрепата на община Велико Търново, министерство на културата, Министерство на икономиката и енергетиката, ИА Национален филмов център, БХРА, АБТТА и др. Мисията на този фестивал е да покаже най-добрите кинопродукции в света на туристическа тематика, създадени за реклама. Тази година в него участваха 23 държави със 77 продукции, 35 от които се пребориха за номинациите.

Вижте филма


Интересът към новата услуга на общинската служба "Домашен социален патронаж" расте. Това каза ръководителят на институцията Нели Иванова.