• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

20.06.2014

Усложнената метеорологична обстановка през последната нощ и продължаващият дъжд създават проблеми за жителите на община Балчик. Най-тежко е положението в село Кранево, където придошлата река събори няколко моста и наводни крайбрежната част на селото. От снощи дежурни екипи работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електричеството.
Затворен е пътят в местността "Кулака" в Балчик. Наводнени са мази на жилища. Гражданите могат подават сигнали за нередности и проблеми на телефоните на дежурния в местната администрация: 0895554112 и 0579 72523.
Кметовете на населени места в общината следят нивата на язовирите и при нужда са готови да алармират специализираните служби.
Пътят Балчик - Добрич е затворен от сутринта заради наводнение на пътното платно в района на село Приморци. Придошлите води в района на резервата Балтата пречат на нормалния трафик между Албена и Кранево.
Със заповед на кмета Николай Ангелов от днес е обявено бедствено положение на територията на община Балчик.
Община Балчик съветва жителите на града и селата в региона да не предприемат пътувания докато ситуацията не се нормализира.

Уважаеми съграждани,

За пръв път на 24 май “Върви народе възродени” няма да звучи по улиците на Балчик. Пандемията промени битието ни, а рестрикциите наложиха отмяна и на...
Детските градини и ясли на територията на община Балчик ще започнат работа на 26 май. На директорите е възложено да организират ежедневната дезинфекция на детските площадки...