• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

03.08.2015

Във връзка с многобройни сигнали на граждани, постъпили в Община Балчик, и проверка на комисия от администрацията утре ще бъде издадена заповед за забрана на строителството на обект, находящ се в района на плажа в Балчик.
Установено е, че строителните дейности се извършват в период, в който има забрана за извършване на такива, липсва и необходимата документация. Съставен е констативен акт, който е получен от собственика на имота „Интер Инвест“ ЕООД със седалище в град Силистра.
След връчването на заповедта за спиране на строителството ще бъдат предприети мерки за прекъсване на водоснабдяването и електричеството на обекта.
Минималната санкция за незаконното строителство, отредена от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, е 10 000 лева. Събарянето на постройките ще бъде следващата мярка на администрацията.

Уважаеми съграждани,

За пръв път на 24 май “Върви народе възродени” няма да звучи по улиците на Балчик. Пандемията промени битието ни, а рестрикциите наложиха отмяна и на...
Детските градини и ясли на територията на община Балчик ще започнат работа на 26 май. На директорите е възложено да организират ежедневната дезинфекция на детските площадки...