• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

11.11.2015

Община Балчик даде ход на процедура за избор на изпълнител  за изготвяне на техническо и енергийно обследване на жилищни блокове №24 и 26 в ж.к. "Балик". Печелившата фирма трябва изготви документ в рамките на 30 дни, който да послужи за установяване на конструктивната устойчивост на сградите, изготвяне на технически паспорт, предписание и график за следващи ремонти на двете сгради.
Блоковете имат общо 76 апартаменти и 6137 кв.м. застроена площ. По-рано тази година техните собственици кандидатстваха по условията на Националната програма за енергийна ефективност за саниране на сградите.
След като бъде изготвен технически проект, Общината ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните дейности. Очаква се ремонтът да започне идната пролет.

Уважаеми съграждани,

За пръв път на 24 май “Върви народе възродени” няма да звучи по улиците на Балчик. Пандемията промени битието ни, а рестрикциите наложиха отмяна и на...
Детските градини и ясли на територията на община Балчик ще започнат работа на 26 май. На директорите е възложено да организират ежедневната дезинфекция на детските площадки...