• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

11.09.2019

38 табла с общо 60 сгради, повлияни от архитектурното течение "Баухаус", ще бъдат показани в изложбата "Школата Баухаус и архитектурата на българското Черноморие". Експозицията ще бъде открита на 12 септември от 18.00 часа в Художествената галерия. Изложбата ще бъде официално открита от главния архитект на Варна - Виктор Бузев и проф. Росица Никифорова. В нея могат да се видят обекти в духа на стила "Баухаус" на територията на градовете Балчик, Бургас, Варна, Несебър и Созопол. По-късно пред публиката проф. Росица Никифорова и арх. Мина Георгиева ще прадставят и книгата "Школата Баухаус и архитектурата на българското Черноморие". Изданието е двуезично с изследователски студии на четирима автори. Съдържа 428 илюстрации и ценни архивни документи на характерни сгради от Балчик, Бургас, Варна, Несебър и Созопол, които са били посторени през 30-те и 40-те години на XX век.

Проектът е подкрепен от Фонд "Култура" и Община Варна.

На своето първо заседание Общински съвет Балчик избра Николай Колев за свой председател. Колев е от групата на БСП в новоизбрания съвет. Гласовете за него надделяха над...
Досегашният кмет на община Балчик Николай Ангелов остава на поста си, след като във вчерашния изборен ден 4984 гласоподаватели дадоха вота си за него.